Internet

IT gruppen går i vinterhi fra uge 44 2023.

Sidste frist for installering af internet vil være i uge 43.

  • Foreningen tilbyder internet via kabel eller trådløst netværk. Forbruget er inkluderet i havelejen. 

  • Foreningens internet netværk drives af IT gruppen.

Projektet med at etablere fibernet til de resterende 11 ud af i alt 14 stræk er nu afsluttet. Et stræk er f.eks. haver beliggende mellem gang A og B syd for tværvejen. Alle de berørte haver i projektet har nu mulighed for at blive tilsluttet via internetkabel som ligger klar i skel i baghaven, enten i højre eller venstre side. 

Det er medlemmernes egen opgave at trække kablet ind i huset. IT-gruppen anbefaler at kablet graves ned og placeres centralt i huset og i nærheden af TV. IT-gruppen har desværre ikke mulighed for at hjælpe med denne opgave, tag eventuelt en snak med naboer om at løse opgaven i fællesskab. Rør til kabelføring i jord, under fliser eller terrasse kan bestilles hos IT gruppen. 

Når kablet er trukket ind i huset, kontaktes IT gruppen som vil sørge for at tilslutte kablet til en router. 

IT-gruppen forventer at mange ønsker at blive tilsluttet så der skal nok forventes lidt ventetid på at blive tilsluttet i perioder. 

Der foregår løbende arbejde med konfigurationer og opdatering af foreningens udstyr, information om dette vil udsendes på SMS så vidt det er muligt. 

På generalforsamlingen 2023 blev det godkendt at IT-gruppen kunne etablere en ny forbedret fiberkabelforbindelse til afløsning af den trådløse forbindelse. Fiberforbindelsen er nu etableret og alle brugere vil få glæde af forbindelsen i løbet af kort tid. 

Priser:

  • Tilslutning koster kr.730.- som er et engangsbeløb som dækker trådløs router, kabel og stik. 
  • Rør til ned gravning af eget kabel koster kr.10.-  pr. meter.
  • Reparation af eget overklippet kabel koster kr.300.-.
  • Internetkabler: 2 m kr.45.-, 5 m kr.65.-, 10 m kr.100.-. God kvalitet som også kan bruges udendørs.
  • Samlestik til at forlænge kabler koster kr.50.-.

IT gruppen kontaktes på it@pfmaglebylund.dk  

OBS: Hvis man ønsker information om uregelmæssigheder i forhold til internettet på SMS skal man oplyse sit telefonnummer til ØENS Ejendomsadministration.