Bæredygtighed og biodiversitet

Biodiversitet og bæredygtighed i små haver er vigtige for at skabe et sundt og mangfoldigt miljø. Her er nogle tips til at fremme biodiversiteten og skabe en mere bæredygtig have:

  1. Forskelligartede planter: Vælg forskellige planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året. Dette tiltrækker et bredt udvalg af bestøvende insekter og giver dem føde og levesteder.
  2. Skab levesteder: Opsæt fuglekasser, insekthoteller og lad visse områder være vilde. Gamle træstammer, kviste og bunker af blade giver vigtige levesteder og beskyttelse over vinteren for både pindsvin og insekter.
  3. Undgå pesticider: Minimer brugen af pesticider, da de kan skade den lokale fauna. Brug i stedet naturlige metoder til skadedyrsbekæmpelse.
  4. Dyrk bivenlige planter: Plant blomster, der leverer pollen og nektar på forskellige tidspunkter af året. Sørg for, at din have blomstrer tidligt på sæsonen, når sultne, vilde bier og humlebier er vågnet op af vinterdvalen.
  5. Dæk jorden til: Udnyt blade og andet organisk materiale, der er faldet ned på jorden. Dette skaber næringsstoffer til planterne og holder på fugt, hvilket resulterer i sundere planter.

En mangfoldig have er det bæredygtige valg. Du glæder insekterne og samtidig sikrer du, at så mange planter som muligt binder CO2 i din egen have. For din egen vindings skyld vil du typisk få et mere rigt fugleliv, som du kan kigge på i din have. Og dine træer og planter vil få masser af bestøvning. Så lad os skabe smukke, bæredygtige haver, der støtter biodiversiteten!

🌱🌼🐝

https://www.greenpeace.org/denmark/nyhed/natur/5-tips-til-at-fremme-biodiversiteten-i-din-have/

https://kolonihaveforbundet.dk/baeredygtig-have/

https://www.bolius.dk/biodiversitet-i-haven

___________________________________